Svakodnevno našu muzičku legendu Halida Bešlića, koji se nalazi na rehabilitaciji u Fojnici, obilaze brojne kolege i prijatelji. Tako su ga posljednjih dana posjetili Hanka Paldum, Enes Begović, Saša Matić, ali i mlađi pjevači, među kojima je bio i Dženan Jahić.
Mnogo mi znači podrška kolega, ali i brojnih ljudi dobre volje, koji su spremni da mi pomognu. Ovo mi daje dodatnu snagu da se što prije oporavim i vratim muzici - kaže Bešlić.
Iz dana u dan Halid se sve bolje osjeća i kako kaže, sve više pjeva.
- Ne mogu bez muzike i pjesme. To je jače od mene - nastavlja Halid.
Ovaj veliki pjevač otkrio nam je da polako prikuplja pjesme za novi album.
- Sve bi se trebalo znati u junu. Ako sve bude teklo prema planu, već krajem godine ulazim u studio i snimam nove numere. Moj producent Samir Kadirić traži kvalitetne pjesme. Već imamo pet-šest demo snimaka. Nedavno mi se iz Amerike javio i Dino Merlin. Otkrio mi je da je napravio jednu dobru pjesmu. Bit će među autorima i Fahrudin Pecikoza, Željko Joksimović i mnogi drugi - govori Bešlić.
Ističe da je još rano govoriti o nastupima, ali će svojim prisustvom pokušati pomoći organizatorima humanitarnog koncerta "Prijatelji od rođenja", koji će biti održan 14. maja u tuzlanskom Mejdanu.
Izvor:Dnevni avaz