U prometnoj nesreći koja se noćas oko 4 sata dogodila u Sarajevu, teško je ozlijeđen Halid Bešlić. Iako je FTV jutros izvijestio kako se liječnici Kliničkog centra Sarajevo, kamo je dovezen oko 4.20 sati, bore za njegov život, prema najnovijim informacijama, Bešlić je stabilno i više se ne nalazi u životnoj opasnosti.
Nesreća se dogodila u sarajevskom naselju Kobilja Glava. Kako se doznaje, Bešlić je izgubio nadzor nad svojim automobilom marke Škoda Superb i sletio s kolnika. Bio je sam u automobilu i nije bio vezan.
Bešlić godinama uz uspješnu pjevačku gradi i poduzetničku karijeru te je osim benzinske pumpe otvorio i hotel.
Pjevačev sin Dino Bešlić, potvrdio je bosanskohercegovačkoj agenciji Fena da je njegov otac u nesreći teško ozlijeđen, ali je van životne opasnosti.
Operirali ga oftalmolozi i maksilofacijalni kirurzi
Biljana Jandrić, glasnogovornica Kliničkog centra je izjavila da je Bešlić primljen sa težim ozljedama kostiju lica i podvrgnut je hitnoj operaciji.
Nakon što su oftalmolozi i maksilofacijalni kirurzi završili sa rekonstrukcijom njegova lica, Bešlić je prebačen na Kliniku za anesteziju i reanimaciju.
"Operacija je završena. Doktori nisu optimistični kada je u pitanju njegovo desno oko, gdje je stanje loše što se tiče vidne funkcije. Sve ostale povrede su sanirane, a za njegov potpuni oporavak sada treba vremena", rekla je Jandrić.
Svladao ga umor?
Ne isključuje se mogućnost da je popularnog pjevača sinoć svladao umor. Naime, i prije mjesec dana, 13. veljače, završio je zbog iscrpljenosti u sarajevskoj bolnici te su mu liječnici dali infuziju i propisali mu odmor.
"Previše sam se opustio. Stalno radim i valjda mi je zbog toga organizam totalno oslabio. Mislim da je vrijeme da se malo odmorim pa nekoliko dana neću ništa raditi. Prepao sam se i tek vidim da je zdravlje ipak najbitnije i da se čovjek mora maksimalno paziti na sebe pa tek onda na sve ostalo. Narednih dana ću se malo više pripaziti. Želim što prije ozdraviti", rekao je Bešlić.
Svoja dva posljednja koncerta, Bešlić je održao u Hrvatskoj - 6. ožujka u Splitu, u prepunoj dvorani Gripe, a dva dana kasnije, 8. ožujka, u gradskoj sportskoj dvorani u Slavonskom Brodu.
Bogata estradna karijera
Halid Bešlić je rođen 20. studenog 1953. godine u zaseoku Vrapci u općini Sokolac u BiH. Amaterski se počeo baviti pjevanjem još kao osnovnoškolac.
Nakon odsluženja vojnog roka, započeo je svoj zvjezdani estradni put - prvih pet do šest godina je nastupao po restoranima, a onda je 1979. godine snimio svoju prvu ploču.
Tijekom 30 godina svog profesionalnog bavljenja glazbom, Bešlić je snimio 17 albuma. Dosad je održao na stotine koncerata, od kojih ih je velik dio bio dobrotvornih. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za ostvarenja i dostignuća na području glazbe.