| Crna Gora pred proglašenjem epidemije novog gripa! | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Arrdy II Administrator
Broj poruka : 3999 Godina : 34 Location : MNE Job/hobbies : Web Država : Datum upisa : 28.11.2007 E08 Bodovi : 238
| Naslov: Crna Gora pred proglašenjem epidemije novog gripa! Uto Dec 15, 2009 3:21 pm | |
| Ministarstvo zdravlja razmišlja o proglašenju epidemije novog gripa A (H1N1) u Crnoj Gori, a konačnu odluku o tome donijeće do kraja sedmice, saopštio je danas ministar Miodrag Radunović. Institut za javno zdravlje uputio je jutros Ministarstvu zahtjev da proglasi epidemiju pandemijskog gripa u Crnoj Gori. - Citat :
- Još dvije žrtve AH1N1
Tromjesečna beba i tridesetosmogodišnji muškarac, umrli su od posljedica gripa A (H1N1), saopšteno je iz Kliničkog centra, prenose mediji. Beba, koja je prije sedam dana primljena u bolnicu, bila je u teškom stanju i sve vrijeme na aparatima. Tridesetosmogodišnji muškarac u bolnicu je primljen u subotu. U Crnoj Gori od novog gripa do sada su umrle četiri osobe. Zahtjev je upućen nakon što je broj registrovanih osoba oboljelih od gripa premašio prag epidemijskog obolijevanja, i tokom 50-te semice ove godine, odnosno od 7. do 13. decembra, registrovano 2.321 osoba sa simptomima koji liče na grip i 5.702 sa akutnim respiratornim infekcijama. "Razmišljamo o proglašenju epidemije, što povlači veću pozornost cjelokupnog sistema, ne samo zdravstvenog. U toku sedmice vidjećemo da li ćemo proglasiti epidemiju ili ćemo, zahvaljujući vakcinaciji, to odložiti", rekao je Radunović na sjednici skupštinskog Odbora za zdravstvo, rad i socijelno staranje. U Crnoj Gori do danas je registrovano ukupno 228 laboratorijski potvrđenih slučajeva obolijevenja od novog gripa, od kojih je 201 potvrđen od 1. novembra, odnosno nakon proljećno-ljetnjeg talasa.Vakcinacija protiv novog gripa počinje danas, a čelnici zdravstva prvi će primiti vakcine. Pristigle vakcine, 15 hiljada doza, biće upotrijebljene prema prioritetima, a sjutra stiže nova količina, odnosno deset hiljada doza.
Poslednji izmenio Arrdy II dana Uto Dec 15, 2009 3:23 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
laki Moderator
Broj poruka : 5310 Godina : 32 Job/hobbies : trenutno bez posla :P Humor : isle 2 macke ulicom i isle,isle,isle...:) Država : Datum upisa : 06.06.2009 E08 Bodovi : 158
| Naslov: Re: Crna Gora pred proglašenjem epidemije novog gripa! Uto Dec 15, 2009 3:22 pm | |
| Ja mislim da je ova epidemija bezopasna ali da je nesto u onoj vakcini,pa to i ubija ljude ... Zna li neko sta o tome??? | |
|
| |
Arrdy II Administrator
Broj poruka : 3999 Godina : 34 Location : MNE Job/hobbies : Web Država : Datum upisa : 28.11.2007 E08 Bodovi : 238
| Naslov: Re: Crna Gora pred proglašenjem epidemije novog gripa! Uto Dec 15, 2009 3:24 pm | |
| Nemam pojma, ja samo znam ako do kraja nedjelje proglase epidemiju, zatvorice fax 2 nedjelje pred kraj semestra... Bruke ove... A onda kao fol na odmoru, a ima da ucim k'o lud... | |
|
| |
laki Moderator
Broj poruka : 5310 Godina : 32 Job/hobbies : trenutno bez posla :P Humor : isle 2 macke ulicom i isle,isle,isle...:) Država : Datum upisa : 06.06.2009 E08 Bodovi : 158
| Naslov: Re: Crna Gora pred proglašenjem epidemije novog gripa! Uto Dec 15, 2009 3:26 pm | |
| juhuuuu i kod nas pocele ocjene da se daju boje se da ne proglase epidemiju pa da se sve zatvara | |
|
| |
Arrdy II Administrator
| Naslov: Re: Crna Gora pred proglašenjem epidemije novog gripa! Uto Dec 15, 2009 3:28 pm | |
| - laki ::
- Ja mislim da je ova epidemija bezopasna ali da je nesto u onoj vakcini,pa to i ubija ljude ... Zna li neko sta o tome???
Vakcinu nikada na bih uzeo... Znam koliko je stetna i zbog cega je u pocetku napravljena... Cak vrlo vjerovatno da su je napravili ljudi koji su ovaj virus poceli da sire [ne bukvalno]... | |
|
| |
laki Moderator
| Naslov: Re: Crna Gora pred proglašenjem epidemije novog gripa! Uto Dec 15, 2009 3:30 pm | |
| - Arrdy II ::
- laki ::
- Ja mislim da je ova epidemija bezopasna ali da je nesto u onoj vakcini,pa to i ubija ljude ... Zna li neko sta o tome???
Vakcinu nikada na bih uzeo... Znam koliko je stetna i zbog cega je u pocetku napravljena... Cak vrlo vjerovatno da su je napravili ljudi koji su ovaj virus poceli da sire [ne bukvalno]... cek cek cek...pojasni mi sve spocetka zasto i ko je izmislio vakccinu i na koji nacin i zasto je stetna ?>?? | |
|
| |
Arrdy II Administrator
| Naslov: Re: Crna Gora pred proglašenjem epidemije novog gripa! Uto Dec 15, 2009 3:37 pm | |
| - laki ::
- Arrdy II ::
Vakcinu nikada na bih uzeo... Znam koliko je stetna i zbog cega je u pocetku napravljena... Cak vrlo vjerovatno da su je napravili ljudi koji su ovaj virus poceli da sire [ne bukvalno]... cek cek cek...pojasni mi sve spocetka zasto i ko je izmislio vakccinu i na koji nacin i zasto je stetna ?>?? Ma uvijek imas 2 strane... Jedna ti je poznata... To je da ladno uzmes vakcinu i slusas medije i ministarstvo zdravlja... A druga je nepouzdana ali zastrasujuca... Evo npr.: http://www.svinjskigrip.site11.com/ | |
|
| |
laki Moderator
| Naslov: Re: Crna Gora pred proglašenjem epidemije novog gripa! Uto Dec 15, 2009 3:48 pm | |
| - Arrdy II ::
- Arrdy II ::
Vakcinu nikada na bih uzeo... Znam koliko je stetna i zbog cega je u pocetku napravljena... Cak vrlo vjerovatno da su je napravili ljudi koji su ovaj virus poceli da sire [ne bukvalno]... cek cek cek...pojasni mi sve spocetka zasto i ko je izmislio vakccinu i na koji nacin i zasto je stetna ?>?? Ma uvijek imas 2 strane... Jedna ti je poznata... To je da ladno uzmes vakcinu i slusas medije i ministarstvo zdravlja... A druga je nepouzdana ali zastrasujuca... Evo npr.: http://www.svinjskigrip.site11.com/ Boze sacuvaj ...ovo treba pobit,danasnji doktori umjesto da lijece ljude oni ih mutiraju | |
|
| |
beban Moderator
Broj poruka : 10640 Država : Datum upisa : 01.09.2008 E08 Bodovi : 181
| Naslov: Re: Crna Gora pred proglašenjem epidemije novog gripa! Pet Dec 18, 2009 3:23 am | |
| nisu svi doktori pristali nato,odje ih ima koji su odlucili da nikome nece davati cjepivo,ma ovaj svijet je sve sasaviji,jos nam je ostala riblja gripa recimo saran gripa | |
|
| |
laki Moderator
| Naslov: Re: Crna Gora pred proglašenjem epidemije novog gripa! Pet Dec 18, 2009 3:24 am | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Crna Gora pred proglašenjem epidemije novog gripa! | |
| |
|
| |
| Crna Gora pred proglašenjem epidemije novog gripa! | |
|