lanaa Moderator
Broj poruka : 5423 Godina : 41 Država : Datum upisa : 06.04.2008 E08 Bodovi : 166
| Naslov: MIRSAD BALJIC Čet Okt 22, 2009 8:17 pm | |
| SOKIRAO SAM SE KAD SU MI JAVILI DA SAM UMRO!Ugledni i trazeni list "Blik" objavio vijest kako je nakon duze bolesti umro bivsi igrac Siona Mirsad Baljic -Balja ....
Da Švicarci, odnosno njihovi mediji nisu precizni poput poznatih satova, saznali smo proteklih dana družeći se sa Harisom Škorom, Nedžadom Kuruzovićem, koji žive u Švicarskoj. Od njih smo saznali da je Mirsad Baljić "neko vrijeme" bio mrtav. Ugledni i tiražni švicarski list "Blik" objavio je kako je "nakon duže bolesti umro bivši igrač Željezničara,jugoslovenske reprezentacije i Siona, Mirsad Baljić". Vijest je šokirala ljubitelje fudbala i navijače u Sionu, ali i brojne Bosance i Hercegovce koji žive u Švicarskoj. Ipak, najviše je šokirala samog Baljića.
- Šokirao sam se kada su mi javili da sam umro. Ni ja nisam znao dok me nije nazvao moj prijatelj Dražen. Prvo je par sekundi šutio, a onda se smijao i zahvaljivao Bogu što me čuje. Nisam znao o čemu se radi, dok mi nije pročitao vijest iz novina. Onda sam se i ja odvalio smijati - ispričao nam je Baljić. Nerado komentira svoju "smrt".
- Da sam u Americi mogao sam zbog toga dobiti silne pare, ali ovi su mi iz ispričali. Kažu da je greška. Nisam pravio od toga dramu, sretan što sam ipak živ - kaže u svom stilu Baljić. Radije priča o reprezentaciji, našem fudbalu...
- Drago mi je što je Bosna u baražu. Neka i nas ogrije sunce više - rekao je na kraju Baljić, čiji sin Omar slovi kao najveći talent u Švicarskoj. Bio je na meti njemačkih bundesligaša, a trenutno je u Grenoblu kod Meše Baždarevića. Baljić žali što niko iz NSBiH nije pokazao želju da pozove talentovanog veznjaka. Sa ofanzivnim svojstvima. Omara Baljića stručnjaci uspoređuju sa Ibrahimovićem.
Škoro: Zamalo i mene nije strefilo
Haris Škoro je kao i većina Baljićevih prijatelja bio iznenađen viješću iz "Blika". - Ma, zamalo i mene nije strefilo. Zvali su me sa svih strana prijatelji, a to je bilo prije, možda mjesec dana. Pitaju jesam li čuo, kako se to desilo... Kako sam i ja bio iznenađen, zvao sam neke ljude, ali nisam smio direktno nikog pitati. Najgore je što je vijest bila tako sročena, da ne ostavlja nikakvu sumnju. Napisali su ime, prezime, godine, Baljićeve klubove i još stavili "umro nakon duže bolesti". Tek sutradan su objavili da je greška i da se radilo o Milenku Bajiću. Ipak, bio je to šok za sve nas. Srećom da je bila dezinformacija. Mada je fin osjećaj kada znaš da nije umro neko ko ti je drag i blizak - kazao je Škoro | |
|
lara Moderator
Broj poruka : 11223 Location : Njemaďż˝ka Job/hobbies : mnogi Država : Datum upisa : 03.02.2008 E08 Bodovi : 206
| Naslov: Re: MIRSAD BALJIC Pet Okt 23, 2009 12:31 am | |
| | |
|