NEPUNIH tjedan dana nakon što je na nebu iznad Maribora zajedno sa svojim suprugom promatrala neidentificirane leteće objekte, slovenskom portalu 24ur.con se javila Mariborčanka Suzana Letica, koja je svoju priču potkrijepila s fotografijama na kojima se vide navodni NLO-i.
"Prilično nisko se pojavilo okruglo svjetleće žućkasto tijelo sa crvenkastim odsjajem, veličine poput punog mjeseca", ispričala je svjedokinja neobične pojave.
NLO-e je vidjela 18. travnja u vremenu između 21.25 i 21.45 sati kada se zajedno sa suprugom dala u kasni noćni popravak njihove drvarnice koju se htjeli provizorno pokriti kako nadolazeća kiša ne bi smočila drva spremljena u drvarnici.
Dok su tako radili iznenada su primijetili neobičnu svjetlost čiji se odbljesak širio područjem jugozapadno od njihove drvarnice. Objekat se kretao prilično brzo i pravilno, ali pri tom se nije čuo zvuk. Objekat je najednom usporio, ali se i dalje udaljavao u smjeru sjeverozapada.
"Odrasli smo i ozbiljni ljudi"Dvoje Mariborčana su ga nastavili pratiti sve dok nije postao mala točkica svjetlosti koja je iščezavala iz njihova vidokruga. Svjedokinja kaže da je po prirodi radoznala pa se tako ponovno okrenula prema jugozapadu gdje je vidjela još jedno tijelo koje je letjelo jednako kao prvo nepoznato leteće tijelo.
Mariborčanka kaže da se s mužem zapitkivala što bi to moglo biti, a onda je preletio i treći NLO koji je izgledao veći nego njegova dva prethodnika, ali je to možda bilo zato jer je letio niže nego prva dva NLO-a.
Tijekom preleta svjedokinja je uspjela napraviti nekoliko snimaka pomoću mobitela s kamerom slabe rezolucije, a na jednoj se ipak vidi neobična svjetlost.
"Da ne biste misli da smo prolupali, želim reći da smo suprug i ja odrasli i ozbiljni ljudi. U vrijeme događaja smo bili potpuno prisebni i bez utjecaja ikakvih supstanci. Kao dijete sam posjetila zvjezdarnicu i bila sam izviđač, tako da sam do sada vidjela nekoliko zvijezda padalica i znam kako izgledaju, a isto tako sam vidjela i satelite, jer jako rado promatram noćno nebo. Ipak nikada nisam vidjela nešto slično onome, čak niti na televiziji", zaključila je svjedokinja svoj iskaz.
24ur.com piše kako mariborska policija u subotu navečer nije imala nikakve dojave o preletima NLO-a, a u to vrijeme u zraku nije bilo helikoptera.
index.hr