Drama se odigrala kod garaža ispred Acinog stana na Novom Beogradu. Zasad nepoznati napadač pucao je dva puta, ali je Acu samo jedan hitac pogodio u desnu butinu, nakon čega je „kralj splavova" utrčao u svoj stan u prizemlju, a za sobom ostavio krvav trag. Krv ispred pevačevog automobila „porše kajen" videle su komšije. Jedan od njih kaže da je kroz prozor svog stana video nekog mladića kako se šeta po parkingu 10 do 15 minuta pre pucnjave, ali da ništa nije posumnjao.
Tek posle nekoliko minuta čuo sam dva ili tri pucnja! Odmah sam istrčao da vidim šta se dešava i video krvav trag ispred Acinog automobila. Pomislio sam da je neko povređen i primetio dečka sa kapuljačom na glavi kako trči ka blokovima. Čini mi se da je mlađi, visine oko 180 centimetara. Bio je u jakni i tamnim farmerkama - ispričao nam je jedan od komšija.
Na mesto pucnjave odmah je stigla policija i Hitna pomoć.
- Čuo sam da su vrata jako lupila, pa sam istrčao da vidim šta se dešava. U hodniku sam video krv koja je vodila do Acinih vrata. Pozvonio sam i kada mi je komšija otvorio vrata, video sam da krvari. Čim je stigla Hitna, pomogao sam im da prebace Lukasa u kola - rekao je komšija.
Aca Lukas u stabilnom stanju
Pjevač Aca Lukas, koji je večeras ranjen u Beogradu, nalazi se u stabilnom stanju, nakon što mu je na Urgentnom centru ukazana ljekarska pomoć.
"Metak je prošao kroz mišić desne butine i nije oštetio krvene sudove, ni kosti. Povreda je sanirana, a rana očišćena. Svi parametri su stabilni, a povreda ne zahtjeva operativno liječenje", rekao je Drago Jovanović iz Urgentnog centra.
On je potvrdio da je Lukas na Urgentni centar primljen poslije 20.00 časova, javili su beogradski mediji.
Iz policije kažu da Lukasu još nisu uzeli izjavu, te da tek slijedi istraga o motivu napada.