Broj poruka : 8434 Location : BiH Država : Datum upisa : 02.04.2008 E08 Bodovi : 578
Naslov: Premijer Turske Erdogan napustio Davos Ned Feb 01, 2009 4:13 am
Na inače mirnom Svjetskomu ekonomskom forumu u Davosu sinoć su se uzburkale strasti.
Turski premijer Recep Tayyip Erdogan napustio je skup usred razgovora - nakon što je izraelski predsjednik Shimon Peres optužio Palestince za rat u Gazi.
"Mišljenja su mišljenja"
Erdogan se razljutio jer mu voditelj rasprave nije dopustio da odgovori nakon strastvena monologa u kojem je Peres branio izraelsku ofenzivu protiv Hamasa u pojasu Gaze. Erdogan je Peresu rekao: "Vi ubijate ljude!"
Peres je, podignuvši prst prema Erdoganu, u raspravi odgovorio da bi Erdogan učinio isto da rakete padaju na Istanbul, izvješćuje agencija Associated Press.
Mislim da se neću vratiti u Davos jer mi ne dopuštate da govorim, rekao je turski premijer napuštajući konferencijsku dvoranu u Davosu, prenosi Reuters.
Na povratku u Tursku dočekalo ga je više od pet tisuća oduševljenih sugrađana.
Izraelski predsjednik izjavio je kako se nada da ova svađa neće utjecati na odnose Izraela i Turske. Ovo nije osobni ili nacionalni problem. Odnosi mogu ostati onakvi kakvi jesu. Ja Erdogana i dalje poštujem. Bila je to razmjena mišljenja, a mišljenja su mišljenja, rekao je Peres.
Izraelski premijer izrazio je nadu da će Turska i dalje igrati ulogu posrednika na Bliskom istoku, posebice u sirijsko-izraelskom sporu.
    Servisi su programi koji se pokreću pri pokretanju OS-a i nastavljaju raditi tako što omogućuju operativnom sistemu njegovu funkcionalnost. Postoji puno servisa koji se pokreću, a nisu potrebni što oduzima sistemsku memoriju i vrijeme vašem procesoru. Isključivanjem nepotrebnih servisa učiniće vaš računar bržim.
Do servisa dolazite pristupanjem Run-a u Start meniju i upišete SERVICES.MSC.... Opširnije... Tips & Tricks