Tražim od svih vas da slijedite moj primjer i da radite za Baracka Obamu, onako vrijedno kao što ste radili za mene...
Senator Hillary Clinton zvanično je danas objavila da se povlači iz trke za kandidata Demokratske stranke za predsjedničke izbore i dala podršku svom doskorašnjem protivniku Baracku Obami.
- Tražim od svih vas da slijedite moj primjer i da radite za Baracka Obamu, onako vrijedno kao što ste radili za mene, rekla je Hillari obraćajući se hiljadama svojih pristalica okupljenih na mitingu u Washingtonu, prenjeli su svjetski mediji.
Clintonova je rekla da suspenduje svoju kampanju za Bijelu kuću i daje "potpunu podršku" Obami, senatoru iz Illinoisa, na predsjedničkim izborima u novembru.
Obama (46) je još u četvrtak razgovarao sa Clintonovom o zajedničkoj strategiji za predsjedničke izbore, ali bivša prva dama je tek danas zvanično objavila svoj poraz i svoju podršku Obami.
Protivkandidat Obame na predsjedničkim izborima iz Republičke stranke biće senator iz Arizone John McCain (71).