Hi Koala, nisam se dovoljno dobro izrazila. I ja mislim da Obama nije loš. Ali evo šta sam htjela da kažem. Mala paralela sa Njemačkom.
Prvo je ovdje prije nekoliko godina godina proturena propaganda da Njem . zaostaje u Globalizaciji (to jest da je njenom narodu predobro! ) U medijima je bila nastala kuknjavija kao da će Njem. maltene propasti za 24 sata! U toj "kriznoj situaciji" biva biran Šroeder SPD, on donosi Reforme "Agenda 10" , dolazi do Harz IV, nezaposlenima se umanjuju primanja na minimum, smanjuju se penzije, ukidaju mnoga dotadašnja prava na zdravstveno osiguranje (plaćanje zdravstvenih usluga i slično) nastaje ogromni raskorak između bogatih i osiramašenje velikih masa. Šroeder postaje jako nepopularan, gubi na izborima.....
Krišćanska dem. Unija (podivljali kapitalizam) se vraća na vlast a SPD (nekadašnja radnička partija evo još i dalje se smanjuje i gubi moć.
To su političke igre i manipulacije ..... i cijela "demokratija" je tako složena da se mi samo tako malo politikom i izborima zabavljamo (otprilike kao internetom) A na mrežu i odluke nemamo ama baš nikakav uticaj.